Belgiska våfflor

Men herregud så gott!

Till lördagslunch blev det belgiska våfflor med löjrom och handskalade räkor här hemma.

Vi har nämligen skaffat oss ett nytt våffeljärn speciellt för belgiska våfflor från Bagaren&kocken.

Hela familjens nya favorit kan jag säga.

Igår kväll gjorde Thea och Levis våfflor med jordgubbar och nutella. Då var det en söt smet som blandades.
Idag var smeten matigare och med västerbottenost i. Och vi toppade våfflorna med löjrom från Kalix och handskalade räkor samt picklad rödlök. I botten hade vi vispad lättcreme fraiche.

SÅ himla gott, och vi serverade alkoholfritt bubbel till oss vuxna.

Recept:

-100 g smält smör

-4 dl laktosfri mjölk

-1 dl Imat

-2 ägg

-3 dl grahamsmjöl

-2 dl vetemjöl special

-2 krm salt

-4 tsk bakpulver 

-2 msk olivolja

-2 dl västerbottenost

Smält smöret och låt svalna, vispa ihop ägg, mjölk & Imat. Rör sen ihop mjölet, saltet och bakpulvret i en separat skål. Tillsätt olja & det kalla smöret samt västerbottenosten och mjölblandningen. Rör ihop till en jämn smet. 

Tallrikarna kommer även dom från Bagaren&kocken och är just nu på kampanj. 
Våffeljärnet har avtagbara värmeplattor belagda med Duraceramic som är enkla att rengöra. Nu kommer helgfrukostarna bli ännu godare!

/Marit

Ett svar på “Belgiska våfflor

Lämna ett svar till Maria Wilhelmsson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen