Hej på er❤️
Vi har haft en mysig alla ❤️-ans dag. Hoppas ni också haft det.
Det blev lite kalas idag också för Maximilian. Man får ju dela upp det lite nu i dessa tider.
Idag kom min härliga svärfar, Leffe och Åsa. Sen pappa gick bort har Leffe en stor plats i mitt hjärta.
Och idag bjöd jag på en av mina paradrätter, laxsoppa med kanel. Receptet har jag fått för längesen av min vän Magda som bjudit mig på den. Den är SÅ god verkligen.
Och det var flera som ville ha receptet när jag la upp på stories. Och sjävklart ska ni få det.
Ingredienser:
Färsk lax för ca 4-5 personer
Färska räkor, 1/2 kilo oskalade
1 stor gul lök
5 morötter
2 vitlöksklyftor
Olivolja, ca 3-4 dl
Honung, ca 1dl
1/2 tub tomatpuré
Kanel ca 2-3 msk
1 buljongtärning (grönsak)
1 pkt krossade tomater
1 l vatten
salt och peppar
Soppan ser inte så god ut på bilden ser jag nu😂
Men jag lovar, den ÄR god.
Gör såhär:
Riv morötter grovt och finhacka löken. Häll olivoljan i en stor kastrull. Fräs sedan morötter och lök. Pressa i vitlök, tillsätt honungen, kanelen och tomatpurén. Kom ihåg att inte snåla med honung, olivolja och kanel. Det är det här första mojset som sätter smaken på hela soppan. Salta och peppra. Låt det gotta ihop sig ett par minuter.
Smula sedan i buljongtärningen (Coop har en grönsaksbuljong utan tillsatser och som är ekologisk från märket Bio food) Häll i krossade tomater och vatten.
Låt soppan stå och puttra ett litet tag.
Tillsätt sedan laxen som är skuren i 2*2 cm stora fyrkanter. Låt soppan puttra i 30 min. Alldeles innan servering tillsätter du räkorna.
Servera med en klick aïoli och mycket gott nybaktbröd som man kan doppa i soppan.
Vi serverade ett gott alkoholfritt bubbel till soppan, Richard Juhlin Odd Bird.
/Marit