Svampsoppa

Pärras svampsoppa

  • Trattkantareller, ca 2dl förvälda
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 2 Vitlöksklyftor, finhackas
  • Vitt vin ca 1 dl
  • Kycklingfond, ca 2 msk
  • 1 st grönsaksbuljong tärning
  • 1 frp oatly Imat
  • 2 dl vatten
  • En skvätt soyamjölk
  • Ett smarrigt bröd

 

Fräs svamp och rödlök med olja och lite smör. Tillsätt vitlöken som ej får brännas, slå i vinet och tillsätt kyckling fond och smula ner buljongtärningen. På med matlagningsoatlyn och vatten låt koka upp! Tillsätt soyamjölk och blanda lite mjöl med vatten så det ej blir klumpar och späd till ”rätt” tjocklek.

Knaperstek lite gott bröd och plocka ur några svampar för att lägga som garnering. Innan servering kör med mixerstav för att få en fin soppa med lite härligt skum

Voila, gött som attan.
Kraaaaam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen