Våffelfrukost


Vill ni göra våfflor till helgfrikosten?
Då ska ni testar detta här receptet.

Vi bjöd barnen på detta på alla ❤️- ans dag, och det blev väldigt populärt kan jag lova.

Vårat våffeljärn hittar du HÄR. Vi är så nöjda med det. Ibland gör vi matigare våfflor och serverar med picklad rödlök, gräddfil och löjrom. 

R E C E P T:
4 dl
vetemjöl
1 dl
strösocker
0.5 tsk
salt
1 krm
vaniljpulver
1 msk
bakpulver
3.5 dl
mjölk (3 %)
2
ägg
200 g
smält avsvalnat smör

Gör så här

Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och bakpulver i en bunke. Separera äggulorna från vitorna (spara vitorna). Tillsätt mjölk och äggulor. Rör till en jämn smet. Rör ner det smälta avsvalnade smöret.

Vispa äggvitor fluffigt och vänd ner i smeten. Grädda våfflor i ett belgiskt våffeljärn.

Till servering: Servera med chokladsås, vaniljglass eller vispad grädde. Pudra över lite florsocker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen