Pärras svampsoppa
- Trattkantareller, ca 2dl förvälda
- 1 st rödlök, finhackad
- 2 Vitlöksklyftor, finhackas
- Vitt vin ca 1 dl
- Kycklingfond, ca 2 msk
- 1 st grönsaksbuljong tärning
- 1 frp oatly Imat
- 2 dl vatten
- En skvätt soyamjölk
- Ett smarrigt bröd
Fräs svamp och rödlök med olja och lite smör. Tillsätt vitlöken som ej får brännas, slå i vinet och tillsätt kyckling fond och smula ner buljongtärningen. På med matlagningsoatlyn och vatten låt koka upp! Tillsätt soyamjölk och blanda lite mjöl med vatten så det ej blir klumpar och späd till ”rätt” tjocklek.
Knaperstek lite gott bröd och plocka ur några svampar för att lägga som garnering. Innan servering kör med mixerstav för att få en fin soppa med lite härligt skum
Voila, gött som attan.
Kraaaaam