Granola

Nej, detta ska inte bli en matblogg, jag lovar. Hahaha.
Men nu var det jätte många som ville ha receptet på granola jag gjorde igår. Den blev verkligen jätte bra och den var busenkel att göra. Fick receptet av min kompis Josefine.

Eller jag kanske ska bli lite mer ”mat blogg” nu när jag insett att jag ska äta mer vegetariskt. Nej, jag skojar såklart. Men vet ni, jag har nog aldrig varit med om en mer ”Aha-upplevelse” som Kärnhagen såg dokumentären Game changers.

Se den säger jag bara. Den finns på Netflix. Allt jag nånsin trott motbevisades. Jag vände totalt, sen har jag inte varit någon köttälskare. Jag har länge undvikit kött  men ätit mängder av kyckling istället  inte för att det är gott, utan för att jag trott det varit det bästa för min kropp när jag tränar. Oj oj oj så fel jag haft.
Se den bara säger jag.

Mysig frukost med mig själv denna morgon. Jag har ju haft en helt extrem oktober med jobb så jag unnar mig att ta det lugnt när tillfälle ges. Jag har jobb denna vecka också men inte förrän imorgon. Och jag ligger steget före och har redan packat bussen med alla möbler. Så idag tar jag det lugnt idag, bra va? Jag är så dålig på det annars.


Ingredienser

PORTIONER: 7 dl
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl grovhackade nötter (jag tog naturella cashewnötter)
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 dl russin

Gör så här

Sätt ugnen på 225˚C.
Blanda alla ingredienser utom russinen i en långpanna. Sätt in mitt i ugnen och rosta ca 15 minuter. Rör om någon gång under tiden. Jag ringlade även lite honung över för sötman.
Starta timer
Blanda ner russinen. Låt svalna och förvara i en burk med lock.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen