[Detta blogginlägg är i stolt samarbete med Bagaren och kocken]
Hej på er
Söndag betyder pizzakväll va? I alla fall här hos oss. Och vi har nya snygga tallrikar från Bagaren och Kocken det heter Mareld odd. Älskar det här porslinet. Så himla vackra. Och man äter ju även med ögat, eller hur?
Älskar färgen på dessa tallrikar.
Så otrolig vacker färg på dessa tallrikar. Passar så fint ihop med skrynkliga linne servetter och vårat rejäla träbord….
Våra stolar finns HÄR, just nu är det 20% rabatt på dom.
Bordet har Olof på ORdesign byggt efter våra mått och önskemål.
Vi älskar att göra våra pizzor i pizzaugnen i uteköket.
Idag blev det pizza med tigerräkor och pilgrimsmusslor med aioli. Såååå gott, såklart ni ska få Pärras goda recept.
Pizza:
Först deg,
- 50 g jäst
- 2 tsk socker
- 1 tsk flingsalt
- 0,5 dl olivolja
- 3 dl vatten, ljummet
- 7 dl vetemjöl special
- Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
- Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
- Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
- Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
- Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.
Fyllning,
Bred ut creme fraiche, strö över mozzarella, och finhackad vitlök. Sen valfri fyllning. Glöm inte ruccola.
Pärras snabba aioli:
1 1/2 dl rapsolja
1 ägg
Lite färskpressad citron
Lite dijonsenap
1 klyfta vitlök efter tycke å smak.
Salt och peppar
Ha allt i en hög behållare kör ner stavmixern, Ägget ska vara rumstempererat. Låt den vara kvar länge och låt mayon växa fram utan att köra mixern upp och ner
Men alltså älska porslinet!! Och kan vi snälla ta en stund för hur gott det ser ut?? MUMS <3