Chevrefyllda fikon

Hej på er

Måndag morgon igen och nu är hösten här, iallafall i Dalarna. Det var kallt imorse när jag skjutsade pojkarna till skolan. Inte alls som mornarna förra veckan. Jaja, jag kommer nog snart bli vän med hösten, tända ljus, mys i soffan och mörker. Men inte riktgt ännu……

Gillar ni chèvre? Jag äääälskar det. Finns chevre på menyn så beställer jag alltid det när vi äter ute. Spelar ingen till om det är på pizza eller nån annan maträtt.

Detta är min absoluta favoritförrätt. Chevrefyllda fikon med valnötter och granatäpple. Vi åt den första gången på vår favoritrestaurang på Cypern.

Där odlar dom såklart sina egna fikon och dom kostar noll och ingenting i affären. Så där frossar jag i fikon jämt. Här hemma betalar vi 13:-/st för dom på Ica maxi, haha.

Jaja, så är det antar jag.

Sååååå gott. Skulle kunna äta många fler kan jag lova…..

Skär av ”toppen” och snitta varje fikon. Stoppa i en god chèvre i snitten, beställ helst en extra god över ostdisken.

Lägg på lite valnötter. Men håll koll i ugnen så dom inte bränns. Då får ni ta ut formen och plocka av nötterna, men dom ska vara lite rostade.

Vi gjorde våra ute i pizzaugnen igår. Såååå himla bra ugn, ett av våra bästa köp till uteköket faktiskt.

Ringla över balsamico och strö på kärnor den granatäpple. Ät medans fikonet är varmt. Mums vad gott detta är alltså. Ni måste prova.

Ha en fin dag hörni.

Själv ska jag planera upp och packa ett stylingjobb i bussen som ska utföras imorgon.

På em blir det utvecklingssamtal för Levis. Och hoppas även jag ska hinna med lunchträning. Annars för jag köra ett pass ikväll.

Kram på er / Marit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen