Recept på chèvre pizza:
- 50 g jäst
- 2 tsk socker
- 1 tsk flingsalt
- 0,5 dl olivolja
- 3 dl vatten, ljummet
- 7 dl vetemjöl special
- Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
- Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
- Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
- Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
- Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.
Bred ut creme fraiche över hela pizzadegen. Placerar ut chèvre och fikon, samt lite mozzarella. Eventuellt lite vitlök om man vill. Grädda i ungen.Efter gräddning så strö över pinjenötter, bladspenat samt lufttorkad skinka. Och ringla över lite honung…. Bon apetit.
Mums kan jag säga. Den var såååå god att jag kom till himmelriket och tillbaka.
Ett av de bästa köpen till uteköket, denna pizzaugn från Morsö. Vi köpte den från Bastuspecialisten.
/Marit