Ostronmys

Igår åt vi ostron och musslor. En roligt skaldjurskväll alltså. Barnen äter inte ostron så dom fick kycklingburgare.

Fick några frågor på story om ”såsen” Det är en så kallad mignonette. Klassisk franskt sätt att ära ostronen på.

Pär gör egen såklart.

-Rödvinsvinäger ca 1,5 dl

-Schalottenlök (finhackad)

-Salt och Peppar

-En gnutta olivolja

Sen serverar vi tabasco och citron till som man droppar några droppar av på varje ostron.

Jag har inte alltid älskar ostron, nej nej. Testade första gången när jag träffade Pär ute på restaurang 2012 och tyckte hela käften smakade hav, haha. Men nu älskar jag det. Antar att det är en sån sak man vänjer smaklökarna med.

Dessa åt vi som förrätt, sen åt vi vinkokta musslor till varmrätt. Mums!!! Återkommer med recept på det om ni vill?

Kram /Marit

[netstyle_samarbete_carousel widget=29819]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen